15 000 афричких Бура хоће да се пресели у Србију: Пошто Срби неће да раде земљу, ми хоћемо!

0

15 000 бура жели да се пресели из Јужноафричке Републике у Србију, где планирају да оснују пољопривредну колонију и инвестирају у економију региона.

Јужноафричка Република се налази се на прагу расистичког рата и економске катастрофе, а управо су погроми, расизам и конфискација земље која прети белим фармерима, као и убиства фармера довели Буре у положај да размишљају о масовној емиграцији.

Тренутно је 30 бурских породица спремно да се одмах пресели у Србију, а још око 15 хиљада њих жели исто.

Трочлана делегација Бура из Јужноафричке Републике је вец́ боравила у Србији и сусрела се са председником Вучићем, који им је обећао да ће наћи повољне локације за њихово пресељење из Јужноафричке Републике.

Делегацију чине професор теологије Универзитета Слободне државе и гостујуц́и професор Универзитета Гронингена у Холандији Јан Адриана Шлебуш, његов син Едиш и снаја.

Приликом сусрета са Вучићем делегација Бура је изјавила да пошто Срби не желе да живе на селу и баве се пољопривредом, они, тј Бури, су спремни да населе опустела српска села и покрену пољопривреду.

Бури су такође рекли председнику Вучићу да су они упознати са српском историјом и традицијом и да знају да док је Србија била сељачка пољопривредна земља нико је није могао победити.

http://zicer.org

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*