157 ПОСЛАНИKА ГЛАСАЛО ЗА АНУ БРНАБИЋ Србија добила нову владу!

0

Скупштина Србија дала је поверење Ани Брнабић и гласала за нову Владу Србије

Скупштина је прихватила предлог председнице парламента Маје Гојковић да се гласа јавно, прозивањем посланика.

За нову владу Србије гласало 157 посланика. Против је било 55, уздржаних није било, а одсутних је било 37.

Против у, као што је раније и најавио, гласали Драган Марковић Палма и пет посланика његове странке Нова Србија. Чим је гласао против, Драган Марковић је отишао из парламента.

Ана Брнабић и чланови њене владе положиће заклетву вечерас у 20 сати.

Ово је 15. влада од увођења вишестраначког система у Србији.

У Скупштини Србије претходно је одржана седница на којој се расправљало о избору нове владе и експозеу Ане Брнабић.

Седница је почела јуче око 11 сати излагањем експозеа мандатарке за састав нове Владе, након чега је уследила бурна расправа која је трајала синоћ до 20 часова.

Посланици су паузирали са расправом до јутрос, а потом су поново сели у скупштинске клупе, али, по свему судећи, данашњи дан им није добро почео.

Наиме, посланици и министри су данас имали још једну отежавајућу околност у раду у парламенту, а то је да један од лифтова био у квару!

– Пажња! Лифт не ради, вршимо сервисирање – писало је на саопштењима која су постављена.

Тако да су посланици морали да иду пешице. Међутим, како јављају наши репортери са лица места, са сервисирањем лифта се убрзало, те је он око 12 часова поново пуштен у рад.

Могуће је и да су у згради парламента желели да што пре све буде доведено у ред, јер, према незваничним информацијама, гласање о новој влади може бити завршено већ данас, као и полагање заклетве новог премијера.

И данашња расправа је поприлично бурна и пуна прозивки.

Радикали су искористили прилику да „пецкају“ мандатарку питањем да ли ће дозволити да Палма и његови људи остану у власти након одлуке да не подрже њен избор за премијера.

Посланик СРС Миљан Дамјановић рекао је да су радикали незадовољни приоритетима нове владе и да неће гласати за.

„Ако остану, како ћете реаговати кад буду тражили одређена места у министарствима, јавним пердузећима и установама?“, упитао је Дамјановић и додао да радикали неће гласати за кабинет Брнабићеве, јер су незадовољни приоритетима њене владе и, посебно, због политике европских интеграција.

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*