160.000 ШИПТАРА ЧЕKА ДОЗВОЛУ ЗА НАПАД!

0

Албански екстремисти спремни су за рат! Чак 160.000 наоружаних Албанаца чека сигнал својих ментора са Запада да крену у напад на Србију и друге земље у региону.

Ово драматично упозорење стиже од професора безбедности Милана Мијалковског, цењеног стручњака у области борбе против тероризма. Према његовим речима, наоружани албански екстремисти подељени су у девизије широм региона.

– Албанци на овом простору имају 160.000 људи који су увек спремни и под оружјем су. У четири девизије су распоређени на Kосову, у Македонији, на северу Грчке и Црне Горе. Уколико са Запада, од својих ментора добију команду за напад, они ће одмах напасти – упозорава Мијалковски у изјави за Спутњик.

Топовско месо

Према његовим, али и речима других безбедносних стручњака, Албанци спремају нове сукобе јер на тај начин желе да спрече унутрашњи дијалог о Kосову који је иницирао председник Србије Вучић, али и да спрече евентуалне договоре других држава са САД који не би ишли у концепт Велике Албаније.

Приштина је, тврде упућени, у великом страху да би Запад ускоро могао да прихвати неке опције које би званични Београд ставио на сто и зато ће на све начине покушати то да спрече.

Марко Ђурић, директор Kанцеларије за Kосово, каже да није тајна да постоје они који би волели да се у региону поново разбукти рат.

– Искуства која смо имали у прошлости уче нас да екстремизми различитих врста нису измаштана претња. Србија ће наравно учинити све да тешко успостављени мир на Балкану буде сачуван и наставити да апелује на разум свих оних који би можда пожелели да се упусте у опасну игру дестабилизације региона – каже Ђурић.

Александар Павић, аналитичар руског Фонда стратешке културе, каже да упозорења стручњака треба избиљно схватити.

-Процене професора Мијалковског морају се најозбиљније схватити. Албанци су „топовско месо“ за евроатланске интеграције у региону. Њихов задатак је да онемогуће ширење руског и кинеског утицаја, али и да спрече потпуну стабилизацију Србије. Најбољи начин за то је хаос, ширење нарко-мафијашких мрежа и „Велика Албанија“ – каже Павић.

 

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*