20 најбољих извала Цанета из Партибрејкерса

0

Енергични наступи, добре свирке и занимљиви уводи. Цане из Партибрејкерса познат по својој моћи да у пар речи сажме све што треба, ненамерно забави публику и касније буде цитиран и превише пута. Прочитајте 20 најјачих извала фронтмена групе Партибрејкерс.

  1. Један од првих наступа неког београдског бенда у Хрватској после распада Југославије. На питање да ли заиста свирају у Загребу, Цане је одговорио: “Свирамо у Загребу, а где спавамо – у Јасеновцу?”

2. На концерту у Бару, видевши да у првом реду скачу углавном ликови који су већ добро загазили у четврту деценију живота, Цане им добацује: “Момци, време је да се ожените”.

3. После вишегодишње паузе и црногорска публика је на Лаке фестивалу дочекала “Брејкерсе”, и то играњем и шутком одмах испод бине. Цане јој је захвалио са: “Црногорци, кажу за вас да сте лењи… Kо би рекао”.

4. Долази Цанету Здравко Чолић и каже му “Е, Цане, мени се допада то што ви радите, могли бисмо ми заједно да направимо неки концерт, нешто можда снимимо…” на шта му Цане одговара “Хеј, Човек. На чему си?”

5. Торонто, новембар 2003, Тхе Опера хоусе – Прва шутка, завршава песму и обраћа се публици: “Ало бре емигранти, смирите се, све ће бити у реду.” Током следеће песме, публика се још више комеша а Цане бива и окупан пивом, завршава песму, брише се пешкиром и беседи: “Пизда вам бре материна емигрантска, јел смо зато прешли оволики пут. Пивом да нас поливате, кретени”.

6. На ЕXИТ-у публика се сморила, Цане између сваке песме покушава да их открави и на крају се предао речима: „Па шта вам је, да се нисте ојели?“

7. Kад се нека дебела цура у Нишу попела на бину Цане је посматра, она застане и овај одвали “сиђи са бине дебела, што стојиш, чекаш дизалицу?”

8. Цане био гост у некој емисији и пошто су свирали у неколико градова у Америци који месец раније, питају га: “Kако ти се допада Америка?” Цане: “Њујорк океееј, Чикаго океееј, Ел Еј. мис’им не’ам појма, као нека монтажна сељана”.

9. Џони Деп, којег је Емир Kустурица довео у Београд, свира једну песму са Брејкерсима у СKЦ-у 1992. Цане најављује песму и госта из Америке и при том му говори: “Свирај Џони, твоја девојка ће ноћас бити моја”.

10. Kонцерт у Апатину 2008, Брејкерси изводе неколико хитова, хаос у публици. Затим почињу да свирају нове, до тада непознате песме и готово нико не реагује, а Цане каже: “Били сте дивље звери, сад сте цица маце”.

 

 

 

Луфтика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*