20 najboljih izvala Caneta iz Partibrejkersa

0

Energični nastupi, dobre svirke i zanimljivi uvodi. Cane iz Partibrejkersa poznat po svojoj moći da u par reči sažme sve što treba, nenamerno zabavi publiku i kasnije bude citiran i previše puta. Pročitajte 20 najjačih izvala frontmena grupe Partibrejkers.

  1. Jedan od prvih nastupa nekog beogradskog benda u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije. Na pitanje da li zaista sviraju u Zagrebu, Cane je odgovorio: “Sviramo u Zagrebu, a gde spavamo – u Jasenovcu?”

2. Na koncertu u Baru, videvši da u prvom redu skaču uglavnom likovi koji su već dobro zagazili u četvrtu deceniju života, Cane im dobacuje: “Momci, vreme je da se oženite”.

3. Posle višegodišnje pauze i crnogorska publika je na Lake festivalu dočekala “Brejkerse”, i to igranjem i šutkom odmah ispod bine. Cane joj je zahvalio sa: “Crnogorci, kažu za vas da ste lenji… Ko bi rekao”.

4. Dolazi Canetu Zdravko Čolić i kaže mu “E, Cane, meni se dopada to što vi radite, mogli bismo mi zajedno da napravimo neki koncert, nešto možda snimimo…” na šta mu Cane odgovara “Hej, Čovek. Na čemu si?”

5. Toronto, novembar 2003, The Opera house – Prva šutka, završava pesmu i obraća se publici: “Alo bre emigranti, smirite se, sve će biti u redu.” Tokom sledeće pesme, publika se još više komeša a Cane biva i okupan pivom, završava pesmu, briše se peškirom i besedi: “Pizda vam bre materina emigrantska, jel smo zato prešli ovoliki put. Pivom da nas polivate, kreteni”.

6. Na EXIT-u publika se smorila, Cane između svake pesme pokušava da ih otkravi i na kraju se predao rečima: „Pa šta vam je, da se niste ojeli?“

7. Kad se neka debela cura u Nišu popela na binu Cane je posmatra, ona zastane i ovaj odvali “siđi sa bine debela, što stojiš, čekaš dizalicu?”

8. Cane bio gost u nekoj emisiji i pošto su svirali u nekoliko gradova u Americi koji mesec ranije, pitaju ga: “Kako ti se dopada Amerika?” Cane: “Njujork okeeej, Čikago okeeej, El Ej. mis’im ne’am pojma, kao neka montažna seljana”.

9. Džoni Dep, kojeg je Emir Kusturica doveo u Beograd, svira jednu pesmu sa Brejkersima u SKC-u 1992. Cane najavljuje pesmu i gosta iz Amerike i pri tom mu govori: “Sviraj Džoni, tvoja devojka će noćas biti moja”.

10. Koncert u Apatinu 2008, Brejkersi izvode nekoliko hitova, haos u publici. Zatim počinju da sviraju nove, do tada nepoznate pesme i gotovo niko ne reaguje, a Cane kaže: “Bili ste divlje zveri, sad ste cica mace”.

 

 

 

Luftika

POSTAVI ODGOVOR

*