Аква парк изнад Ваљевске Грачанице ?!

0

Потапање манастира Ваљевска Грачаница ових дана је кулминирала тиме што се и купола овог манастира нашла под водом.Манастир Ваљевска Грачаница је средњевековни манастир који по предању су саградили Немањићи,манастир постоји више векова и оно што је најчудније манастир је био под заштитом државе Србије као културно благо!

Грађењем бране Ровни,тамошњи руководиоци су тврдили да се тиме решава проблем водоснабдевања Ваљева и околине и да је вештачко језеро потребно искључиво из тог разлога. Узалуд су из Епархије Ваљевске умољавали челнике да се та вода задржи на коти 333 и тиме спречи потапање средњовековног манастира али и спасе извори пијаће воде којих у тој околини има прегршт.

Међутим,оно што је запањило вернике који протествују свакодневно испред владе Републике Србије јесте чињеница да челник бране Ровни Миодраг Марковић најављује и другу функцију вештачког језера,изградњу ткзв аква парка,увођење опције скијања на води,али и одржавање кајакашких првенстава и разних друго туристичко спортских садржаја.
Док се чини се челницима Ваљева и бране Ровни привиђају срећни наступајући дани,месеци и године и већа туристичка атрактивност тог места,утолико су верници који протествују против потапања средњовековног манастира исказују још већи револт.
За то време манастир тоне све дубље..

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*