Зашто фондација Новака Ђоковића промовише нехришћанску медитацију у школама (ВИДЕО)

0

Писати нешто против Новака Ђоковића у Србији може само неко злонамеран – који мрзи све око себе, завидан – који не може да поднесе сјајан успех Новака Ђоковића, глуп – који ради тренутне популарност жртвије своје име и углед; или неко је стварно подстакнут и забринут озбиљним превидом или грешком нашег познатог тенисера, који је толико пута знао да племенитошћу и хуманошћу обрадује свој народ.

Наш портал који промовише православне вредности и који без било какве лоше намере жели да укаже на нешто што не би требало да се везује за нашег најбољег спортисту.
Због тога смо били непријатно изненађени, када смо видели да Новак, који је толико пута био мецена и добротвор када су у питању православна вера, Црква и српски народ, доводи у вези са фондацијом која отворено пропагира будистичке и антиправославне вредности у српским вртићима и школама.

Фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са «Хон» фондацијом (“Хањн”) у српским школама спроводи програм МиндУп – зеленауционица.цом; новакђоковицфоундатион.орг

На самом Новаковом сајту пише следеће:

– Фондација “Новак Ђоковић” наставља са радом на унапређењу образовања наше деце. Заједно са „Хањн” фондацијом из Велике Британије потписали смо споразум о сарадњи која се односи на спровођење „МиндУп” програма у школама и вртићима у Србији, а пројекат ће подржати и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Предвиђено је да „МиндУп” програм у Србији буде потпуно уграђен у образовно-васпитни систем током наредне три године, а биће и прилагођен за рад са наставницима, васпитачима, децом и ученицима у предшколским и школским установама.
mindup-novak-djokovic-fondacijaMind-up-hawn-fondacija

Када одете на сајт Hawn фондације видите да њихов програм и методу подржава глумица Голдие Hawn (миндуп) која не крије да своју децу васпитава на вредностима наследне јеврејске, али и будистичке религије. (Goldie Hawn) О каквом се програму, коју заступа ова фондација ради, погледајте на овом снимку – youtube.com

Зашто Фондација Ђоковић, којом је до сада успешно руководила супруга тенисера Јелена Ђоковић спроводи овакве контроверзне програме? Програм, који није у духу православља и српског народа?

Зашто се без одобрења и знања родитеља, програм МиндУп који Новак и Јелена Ђоковић већ промовише у одређеним школама у Београду, Новом Саду, Нишу и Опову.

Да ствар буде још гора, Фондација Ђоковић на својој интернет страни јасно истиче да пројекат подржава Министарство просвете.


Православље и медитацијаНа најпосећенијем православном руском сајту, који је у власништву Руске православне цркве, у вези медитације пише следеће:„Док је молитва обраћање Богу, медитација је беседа са самим собом, у суштини, то је исто што и самохипноза. Претпоставља се да медитација у човеку који медитира буди дубоке снаге које спавају у дубини душе и да такав човек постаје способан, на пример, за прозорљивост. Док у хришћанству постоји умно делање и Исусова молитва у којима се хришћанин свим својим бићем обраћа Богу и Његовој милости, у окултизму и источњачким вештинама човек посредством медитације у самом себи тражи тајни пролаз који води ка духовном савршенству.У хиндуистичкој медитацији човек тежи ка томе да се поистовети с апсолутом и достижући транс долази до осећаја да је јединствен с божанством, тачније, да је у њему самом испољена првобитна божанственост.
Медитација као искуство нехришћанске религиозно-мистичке праксе, природно, повлачи за собом духовна стања ван Христа и без заједничарења у Његовој благодати. Оваквом човеку пре или касније може да се учини да сам постаје проводник највиших откровења који има посебну мисију на земљи.“

pravoslavie.ru, Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*