76 година од усташког покоља у Дракулићу: ЗА ДАН СУ УБИЛИ 551 ДЕТЕ

0

У Дракулићу код Бањалуке данас ће бити обиљежено 76 година од страдања Срба у овом мјесту од усташког злочина, као и у Шарговцу, Мотикама и руднику Раковац 1942. године.

Света архијерејска литургија биће служена у храму Светог великомученика Георгија у Дракулићу, а парастос убијеним Србима код Спомен-костурнице, гдје је планирано полагање вијенаца и обраћање званичника.

Усташе су 7. фебруара 1942. године за само један дан убиле 2.370 српских цивила, међу којима је било 551 дијете.

Обиљежавању ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-индалидске заштите Миленко Савановић.

Бесплатан превоз из центра Бањалуке

Градска управа града Бањалука обезбиједила је бесплатан превоз из центра града до Дракулића. Полазак аутобуса предвиђен је у 8.00 часова из Видовданске улице /стара аутобуска станица/ до Спомен-цркве у Дракулићу, а у 11.00 часова обезбијеђен је аутобус за превоз из Видовданске улице до Спомен-костурнице.

Из Градске управе наводе да је у 11.00 часова предвиђен полазак аутобуса испред Спомен-цркве у Дракулићу, након литургије, до Спомен костурнице, те да ће исти аутобуси по завршетку парастоса, вратити путнике на полазну станицу.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*