Акција „Арес“: Ухапшено 360 особа широм Србије

0

Због више кривичних дела полиција је ухапсила 360 људи, док је против још 202 особе поднета кривична пријава, изјавио је министар Небојша Стефановић.

Они су ухапшени у полицијској акцији „Арес“, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Kако је прецизирао та акција је спроведена у 27 општина и градова у Србији. Поднете су кривичне пријаве тако да су процесуиране укупно 562 особе, истакао је министар полиције.

„Нека од хапшења су извршена у Новом Саду и Београду, а полиција ће наставити ову акцију и заштитити безбедност грађана“, рекао је Стефановић.

Они су ухапшени због сумње да су починили различита кривична дела – неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање и недозвољене полне радње, искоришћавање малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице, разбојништва, тешке крађе…

Министар полиције је навео да је одузето 167 килограма наркотика, кокаина, хероина, хашиша, маруихуане и екстазија као и да су откривене три лабораторије за производњу марихуане, као и да је одузето 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, један килограм експолозива, шест бомби и више од 3.000 комада муниције.

Заплењена је већа количина новца, 19 возила као и више рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, назначио је Стефановић.

Стефановић је раније за ТВ Пинк истакао да је полиција више месеци пратила одређене криминалне групе и појединце који су извршиоци „различитих задатака“.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*