„Ако дамо Косово, можемо полако да почнемо да се пакујемо, неко ће доћи и по Београд”

0

ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је вечерас да би власт Српске напредне странке и већи део опозиције, али не и ДСС, потписали решење за Косово које одговара Бриселу.

На трибини ДСС о “Апелу за одбрану Косова и Метохије” у општини Стари град, Јовановић је казао да ће грађани на референдуму моћи да спрече промену Устава и на тај начин предају Косова.

“Познајући Србе, референдум о промени Устава неће проћи лако. У супротном, Срба на независном Косову не би било”, казао је Јовановић.

Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић затражио је да власт “не ломи преко колена” питање Косова и Метохије.

“Против смо потписивања правно обавезујућег споразума, против поделе Косова и против прихватања да уђе у Уједињене нације”, истакао је Ковић.

Он је навео да се залаже за замрзавање конфликта. “Чему журба, пошто се однос снага у свету мења”, запитао се Ковић.

Професор Филолошког факултета у Београду Мило Ломпар назвао је власт Александра Вучића “симулакрумом”.

“Власт би да буде и патриотска и издајничка. Али, то није могуће, док публика не полуди. А за то је потребна телевизија”, рекао је Ломпар.

Он је додао и да је дубоко забрињавајуће што данас Шпанија више брине од Србије о косовском питању.

Филмски редитељ Данило Бећковић рекао је да власт мења дискурс и да сада поставља као тезу да нико од Србије не тражи признање косовске независности.

“Ако дамо Косово, можемо полако да почнемо да се пакујемо, неко ће доћи и по Београд. Да је Косово изгубљено – не би нам га ни тражили. Потписивањем правно обавезујућег споразума легитимисали бисмо све злочине над Србима”, казао је Бећковић.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*