Ако избије хаос у РС хрватски и НАТО официри разрађују сценарио упада у Брчко и блокаду Бањалуке!

0

Загребу је основна идеја да сталним критикама, вређањем, блокадом у Бриселу, тужакањем у иностраним институцијама изазове неку жешћу реакцију политичара у Београду, коју би потом искористили за сукобе. Они најозбиљније разрађују планове за операције у западном делу РС! И са тим се не смемо више играти. Ове претње се морају најозбиљније схватити – упозорава један високо позиционирани обавештајац.

Kада би Република Српска покушала да се отцепи требало би одмах пресећи коридор, сматра некадашњи председник Хрватске Стјепан Месић.

– Kада би неко отцепио део БиХ, да се ја питам, пресекао бих коридор и то би било за пар сати готово – каже Месић.

– Свако онај ко би разбијао БиХ морао би да доживи одређену акцију оних који гарантују њен опстанак, а у сваком случају то је и Хрватска – додао је Месић.

Исти извор подсећа да је Месић, својевремено пред крај свог мандата, рекао да би у случају да дође до отцепљења Републике Српске требало да реагује НАТО.

Направљена је карта напада на Републику Српску, а иза тог плана и рушења њеног председника Милорада Додика, стоји држава Хрватска преко својих херцеговачких организација које убеђују Бошњке да покрену прву акцију!

Ситуацију додатно чини озбиљном то што су Санџак, Kосово и Албанија препуни радикалних џихадиста, који једва чекају овакав сценарио.

– Група „Бошњаци” недавно је на својој страници на друштвеној мрежи Фејсбук објавила карту БиХ са смерницама и детаљним планом у којем су изложили како војним снагама угасити Републику Српску у случају одржавања референдума или неуспеха рушења Додика! Њима ветар у леђа даје и америчка амбасада у БиХ, али раде и у сарадњи са хрватским обавештајним службама.

Та карта представља упутство како би се РС могла војним снагама потпуно „угасити за сва времена и БиХ вратити стари устав”.

Извор из безбедносних кругова открива и да у плановима ових војних акција стоји и како из Горажда треба дејствовати на тромеђу БиХ, Црне Горе и Србије и тиме одвојити источну Херцеговину од источне Босне.
Након тога би Kрајишници и формације из доњоврбаске регије ударили на Мркоњић Град, те, како кажу, тиме скратили сам фронт за неколико километара границе. Поменуте коридоре и коте држали би, како се наводи, док званична Бањалука не пристане на захтеве федералаца.

 

Блиц, Ало, Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*