Ako izbije haos u RS hrvatski i NATO oficiri razrađuju scenario upada u Brčko i blokadu Banjaluke!

0

Zagrebu je osnovna ideja da stalnim kritikama, vređanjem, blokadom u Briselu, tužakanjem u inostranim institucijama izazove neku žešću reakciju političara u Beogradu, koju bi potom iskoristili za sukobe. Oni najozbiljnije razrađuju planove za operacije u zapadnom delu RS! I sa tim se ne smemo više igrati. Ove pretnje se moraju najozbiljnije shvatiti – upozorava jedan visoko pozicionirani obaveštajac.

Kada bi Republika Srpska pokušala da se otcepi trebalo bi odmah preseći koridor, smatra nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

– Kada bi neko otcepio deo BiH, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo – kaže Mesić.

– Svako onaj ko bi razbijao BiH morao bi da doživi određenu akciju onih koji garantuju njen opstanak, a u svakom slučaju to je i Hrvatska – dodao je Mesić.

Isti izvor podseća da je Mesić, svojevremeno pred kraj svog mandata, rekao da bi u slučaju da dođe do otcepljenja Republike Srpske trebalo da reaguje NATO.

Napravljena je karta napada na Republiku Srpsku, a iza tog plana i rušenja njenog predsednika Milorada Dodika, stoji država Hrvatska preko svojih hercegovačkih organizacija koje ubeđuju Bošnjke da pokrenu prvu akciju!

Situaciju dodatno čini ozbiljnom to što su Sandžak, Kosovo i Albanija prepuni radikalnih džihadista, koji jedva čekaju ovakav scenario.

– Grupa „Bošnjaci” nedavno je na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk objavila kartu BiH sa smernicama i detaljnim planom u kojem su izložili kako vojnim snagama ugasiti Republiku Srpsku u slučaju održavanja referenduma ili neuspeha rušenja Dodika! Njima vetar u leđa daje i američka ambasada u BiH, ali rade i u saradnji sa hrvatskim obaveštajnim službama.

Ta karta predstavlja uputstvo kako bi se RS mogla vojnim snagama potpuno „ugasiti za sva vremena i BiH vratiti stari ustav”.

Izvor iz bezbednosnih krugova otkriva i da u planovima ovih vojnih akcija stoji i kako iz Goražda treba dejstvovati na tromeđu BiH, Crne Gore i Srbije i time odvojiti istočnu Hercegovinu od istočne Bosne.
Nakon toga bi Krajišnici i formacije iz donjovrbaske regije udarili na Mrkonjić Grad, te, kako kažu, time skratili sam front za nekoliko kilometara granice. Pomenute koridore i kote držali bi, kako se navodi, dok zvanična Banjaluka ne pristane na zahteve federalaca.

 

Blic, Alo, Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*