Ако нас је прва епизода „Немањића“ шокирала, друга збунила, са трећом нема дилеме – у питању је пародија

0

Ако нас је прва епизода „Немањића“ шокирала, а друга збунила, са трећом нема дилеме – у питању је пародија.

То објашњава и стил глуме, са необичним драмским паузама; и чудан језик којим јунаци причају, а највише – низ необјашњивих сцена због којих друштвене мреже горе.

Јер, ако ово није пародија, да ли бисмо заиста морали да знамо да је велики Стефан Немања имао проблема са чукљевима?

Зар бисмо се смејали учитељу који пола дана проведе заглављен с ногом у бурету, а да га нико не примети?

Зар нам не би било сумњиво што је Барбароса погинуо само сцену након што се Стефану Немањи поверио да „не планира ускоро да отегне папке“?

И, зар не бисмо имали тежак трансфер блама након љубавне сцене Стефана Немањића и његове усвојене сестре Рашке и шапутања у кревету о разбојницима и украденим срцима?

Након „причврљивања“ из друге епизоде, не би нам чудан био коментар да снајка „не зна где удара“ кад види младог Растка. Нити што Исак Анђео можда не зна где је Србија, али зато прича на чистом српском. Већ смо се привикли.
Него, вратимо се на чукљеве. Тешко је поверовати да су аутори након свих оних критика одлучили да оставе сцену у којој узимају меру Стефану Немањи за свечану одећу и обућу, уз посебну напомену за чукљеве, док му се синови смеју. Прво смо помислили да серија тражи нове спонзоре или да је у питању покушај да се Стефан Немања представи као „обичан смртник“ који, ето, има и таквих проблема. па да се сваки прави Србин с њим поистовети. Међутим, кад смо видели како муља Барбаросу да склопе савез попут Дел Боја кад уговара нови посао, нисмо знали шта да мислимо. А онда смо видели и како ескивира битку с Византијом уз речи: „Само да завршимо ужину“ и – све је постало кристално јасно.

После тога нам је само остало да се смејемо низу бизарних сцена, од којих ће свакако остати посебно забележена она где Адам спава отворених очију.

Или она где Стефан Немања пита Исака Анђела: Јеси ти царе нормалан? Или што Растко каже „лов на јелене“, а мисли на…

Kажемо, чиста пародија. Зато, само треба удобно да се завалимо и сачекамо нову дозу смеха.

Уосталом, многи су то већ урадили.

 

Ноизз

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*