Активиран С-400: Москва постала неосвојива!

0

Најсавременији ракетни систем противваздушне одбране С-400 „тријумф” постављен је на борбено дежурство на подручју Москве. Како је саопштило Министарство одбране Руске Федерације, јединице Ваздушнокосмичких снага наоружане овим системом штитиће главни град Русије и централне индустријске регионе од евентуалних напада из ваздушног простора.

Послуге система С-400 биће задужене за одбрану најважнијих владиних и војних објеката у Русији, индустријских и енергетских постројења, као и трупа распоређених на тим подручјима. Током прошле године четири пука руске ПВО пренаоружана су овим новим ракетним системом.

Ове године још четири пука ПВО биће опремљена системом С-400 који је иначе распоређен и у Сирији, као превентива након што је турска авијација оборила руски бомбардер.

Према расположивиом подацима, систем С-400 „тријумф“ конструисан је за дејство против свих претњи из ваздуха, укључујући стратешке бомбардере, балистичке и крстареће ракете. Домет система је невероватних 400 километара по даљини, односно 30 километара по висини лета циља.

ПОЛИТИКА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*