Албанци провоцирају: Запослићемо 200 Срба у “војсци Косова“

0

Рустем Бериша, тзв. министар Косовских безбедносних снага, изјавио је да ће у будућој “војсци Косова“ бити запослено и 200 Срба, као и да трансформација КБС у војску представља добитак и за Србе са Космета, преносе албански медији.

“Ми сада чинимо све што је у нашој моћи да и листа “Српска“ буде део трансформације. Трансформација Косовских безбедносних снага ће погодити и српску заједницу, пошто ће се запослати најмање 200 нових припадника,  а то није мало. Ово показује да и Срби са Косова добијају од ове трансформације. Међународни фактор је дао свој допринос “преображавању“ листе “Српска“ и сада чекамо резулате.“, рекао је Бериша, додајући да то значи да ће 200 породица са Косова имати могућност да прима плату.

Ко је Рустем Бериша?

Министар безбедносних снага привремених инстутиција у Приштини, Рустем Бериша, један је од осам бивших припадника ОВК које је пре две године Виши суд у Нишу осудио за тероризам, односно за убиства српских војника на Кошарама 1998. Бериша је члан Харадинајеве странке “Алијанса за будућност Косова“, а био је комадант бригаде ОВК у Кошарама. У његовој званичној биографији се наводи да је за официра ЈНА дипломирао у Сарајеву и да је 1991-1992. учествовао у “хрватском ослободилачком рату“.

М. Ћурчић, Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*