Албанска застава се поново виори на православној цркви Свете Тројице на Румији

0

На цркви Свете Тројице на Румији постављена је застава Албаније и то сам пар дана након албанског војног похода на ту планину, о чему су раније известили поједини електронски медији у Црној Гори.
Како је пренео подгорички портал „Ин4С“, из Православне црквене општине Бар синоћ је речено да је албанска застава била постављена, али да је убрзо након тога уклоњена.

Портал констатује да се надлежни црногорски безбедносни, али и правосудни органи и даље не оглашавају поводом албанских застава и паравојног кампа на планини Румија, изнад Бара.

Портал подсећа да се већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила у својеврсни војни камп на врху планине Румије, 21. маја када је званична Црна Гора обележавала Дан независности.

Окупљени су били у униформамам и са дугим ножевима, а поједини су носили мајице тзв. „природне (велике) Албаније“ која обухвата и значаја део територија Црне Горе.

У том војном кампу нашао се и председник Општине Улцињ Назиф Цунгу, који се „опробао“ у стрељачким дисциплинама.

Такође, на врху Румије, на Дан независности Црне Горе, виориле су се заставе Албаније, а нико од државних органа није реаговао тим поводом, подсећа овај портал.

Тим поводом овај медиј подсећа да је, на пример, црногорска полиција експресно дејствовала и привела менаџера Будве и функционера Нове српске демократије Мила Божовића, зато што је истог дана на својој кући истакао тробојку, односно народну заставу Црне Горе.

Подсећа се да је тробојка, застава са којом је био покривен ковчег краља Николе.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*