Албански екстремисти који су палили српске цркве на Косову, трагично настрадали

0

Оно што се све више сазнаје у јавности јесте трагична судбина Албанаца који су рушили српске цркве и манастире на Косову. Тачније, шта се десило са онима, који су по званичним обавештајним подацима УНМИК-а одговорни за “Косовски егзодус” 2004. године.

Раније су светски медији али и српски пренели вест да је Алем Курти (Албанац) који је рушио српски крст, преминуо од рака и обољења крви, али то званично никада није потврђено.

Сада су процуриле информације да је сличан судбина дочекала и остале “момке” који су тада били у тзв. “Црвеној фурији” који су били главни за рушење цркава. Они су од стране УНМИК-а били оптужени као коловође целог злочина.

Ириј Тунчај (33) преминуо је 2010. године у Албанији под нејасним околностима. Према доступним извештајима у јавној бази података полиције у Тирани, он је мртав пронађен у свом стану где је живео сам. Према доступним подацима, успели смо видети да је урзок смрти “Природно утапање у кади”.

Овај случај чест је за светске познате личности које се удаве у кади под дејством лекова за смирење.

ИМЕНА ГЛАВНИХ ОСУМЊИЧЕНИХ
Амхад Ерем (44) преминуо 2004. године. У току крађе шуме на северу Косова, према подацима полиције, једно стабло се обрушило са камиона и усмртило га на лицу места. Узрок смрти: Фаталне повреде главе.
Оно што је занимљиво, што нам је потврђено и у МУП- Србије, јесте да је Ерем био и члан ОВК током 90их година, где је наводно починио троструко убиство у селу Манић.

Тони Антон (29) преминуо је 2011. године у Цирих у Швцајцарској. Убио га је држављанин Аустрије којег је Тони покушао покрасти. Узрок смрти: Фатална рана у пределу слабине. Такође подаци доступни у јавној бази Албаније али и Швајцарске ( ИКК).

Мехмед ал Бази (Право име: Семи Бајрами) преминуо је 2015. године у Сирији, након што се придружио припадницима Исламске државе у борби против снага Башара ал Асада.

За сада нема пуно информација о овом случају, али према непотврђеним подациа Интерпола, Бази је преминуо на југу државе, услед смртног рањавања минобацачем.

Хашим Имо (37) преминуо 2016. године у јануару такође у Сирији у току борбе са припадницима војске Башара ал Асада. Раније су албански медији тврдили да је Имо, преживео НАТО бомбардовање у области Сирта у Либији, где је наводно био у борби за свргавање Гадафија са власти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*