Албански студенти скрнаве храм Христа Спаситеља у Приштини

0

Група студената приштинског Универзитета окачила је на недовршени Храм Христа Спаситеља у Приштини пано којим тражи његово претварање у „музеј жртава Милошевићевог режима на Kосову“.

„Тражимо да објекат подигнут насиљем Милошевића, у кампу Универзитета, буде претворен у музеј који ће да представља масакар и геноцид који је починила Србија на Kосову“, написано је на паноу, на којем су и фотографије настрадалих Албанаца током сукоба, преноси РТС

Наводи се да се група студената која је окачила пано представља као организација „Студентска демократија“. Студентима су се данас придружила и два старија Албанца, носећи свој билборд са фотографијама, како тврде, албанских жртава, истовремено истичући заставе Албаније и Сједињених Америчких Држава. Један од њих је новинарима рекао да недовршену цркву Христа Спаситеља треба срушити.

РТС подсећа да је ово трећи пут да се јавно демонстрира негодовање према православној цркви у Приштини, а коју су монаси, свештенство и верници Епархије рашко-призренске претходно очистили и средили двориште порте, покушавајући да је заштите од претварања у јавни нужник, место бескућника.

Полиција је на једном од ранијих скупова привела неколико студената, али их је недуго затим иослободила. Полиција је и данас била присутна испред цркве, али није ометала акцију студената. Студенти су се, пошто су окачили пано, удаљили, а полиција није уклонила постављени пано.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*