Александар Поповић: Укинуо бих бриселске споразуме

Александар Поповић, кандидат ДСС за председника, за "Новости" о кључним тачкама свог програма. Морамо да прекинемо трагични пут у Европску унију

0

ЈЕДИНО се ДСС залаже за политичку и војну неутралност Србије и логично је да та, јединствена политика, има свог представника на предстојећим председничким изборима.

На овај начин Александар Поповић, кандидат ДСС за шефа државе, одговара на питање због чега је одлука његове странке била да има свог адута, а не заједничког са другим партијама.

* Зашто да вама грађани дају глас? Шта бисте другачије радили од Томислава Николића?

– Учинио бих све да суспендујем бриселске споразуме, прекинуо са политиком евроцентризма, уводио у нашу политичку стварност Русију, Кину, Бразил, Индију зарад достизања политичке неутралности и обезбеђивања војне. Не бих потписивао неуставна и незаконито донесена акта или исказивао унутрашње политичке симпатије. Штитио, без партијашења, тамо где је угрожен, јавни и интерес грађана, покретао иницијативе које би, на пример, заштитиле потрошаче, ћирилично писмо…

* Ако би се десило да у други круг прође адут СНС и Јанковић или Јеремић, да ли бисте позвали гласаче ДСС да подрже опозиционог кандидата?

– Грађани треба да гласају за кандидате који ће јасно ставити њихов интерес испред интереса Брисела и прекинути трагичне интеграције у ЕУ које воде потпуном слому наше економије и дефинитивном колонијалном статусу Србије.

* Зашто немате заједничког кандидата са Дверима?

– Био сам поборник јединственог председничког кандидата патриотског блока, али је став пријатеља из Двери да свако иде са својим.

* Уколико буде и избора за Скупштину, страхујете ли за цензус?

– Не. Политика патриотског блока, који су предводили ДСС и Двери, добија на снази. Жао ми је што због страха и вољом СНС није формиран анкетни одбор који би истражио махинације на претходним изборима. Тада бисмо знали и колико нам је гласова покрадено.

* ДСС-у се приписује да није искрени противник власти…

– А Елвису Прислију се приписује да је жив. Не знам ко то приписује, можда они који се са овом влашћу у кључним постулатима слажу, али би још брже испуњавали жеље Брисела и Вашингтона. Позиција или опозиција се дефинише у односу на способност да се пружи отпор притисцима са Запада и не иде код америчког амбасадора по инструкције. Када би се подсетили шта је о Србији и српским политичарима писало у депешама „Викиликса“, све би било јасно.

Вечерњи Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*