Александар Руцској: Мило Ђукановић је 1991. дошао у Русију да проси новац за изборе, лично сам му дао новац

0

Челник ДПС-а и вишеструки повратник на премијерску позицију у ЦГ Мило Ђукановић деведесетих година прошлог вијека новац за изборе обезбјеђивао је из Русије, тврди Александар Владимирович Руцској, некадашњи потпредсједсједник Руске Федерације.

Бивши високи функционер РФ је ово устврдио гостујући на руској телевизији Цариград, у емисији Андреја Афанасјева „Руски одговор“.

„То су људи који окрећу заставу на ону страну на коју вјетар дува. Знам Ђукановића од 1991. године. Мени су тада позвонили из администрације Бориса Николајевича (Јељцина), и замолили ме да се сретнем са њим и поразговарамо. Са каквим циљем је он дошао? Ђукановић је дошао у Русију да проси новац за изборе. И суму је назначио, од 10 до 15 милиона долара. Ми у то вријеме нисмо баш богато живјели, но, такву суму је било могуће дати и ми смо ту суму дали“, свједочи Руцској.

Он је у наставку, одговарајући на питање водитеља, потврдио да је новац дат лично Ђукановићу.

„Да! И кад слушам шта данас говори Ђукановић, ја се сјећам шта је он тада говорио, када смо се сусрели. Да смо ми једне вјере, да смо ми Словени, да смо ми православни, да је немогуће заборавити подвиг совјетског официра и војника, да смо ми једно… шта све није говорио. Но, погледајте шта данас говори тај човјек. Зато ће он сигурно завршити лоше. Сигурно лоше“, казао је бивши Јељцинов замјеник, додајући да не жели да предвиђа, али да осјећам да ће он завршити лоше, зато што је он стао против свих.

Нестали милиони руских инвеститора

Александар Владимирович Руцској, некадашњи потпредсједсједник Руске Федерације, нагласио је у гостовању на ТВ Цариград да је новац који су руски инвеститори „разбацали“ по Црној Гори (300 милиона долара) нестао без трага, али и да га треба тражити од Ђукановића.

„А тих 300 милиона долара који су наши инвеститори тамо разбацали, исчезли су без трага. То од Ђукановића треба тражити. Мислим да ће пронаћи куда су они ишчезли“, казао је Руцској.

Овом приликом подсјећамо да је опозиција у ЦГ упозоравала на дил између руских инвеститора и Мила Ђукановића, при чему је у приватне послове премијерових сарадника уложено 300 милиона евра.

„Шојгу, као стари прекаљени обавештајац, искористио је кодно име ‘КАП’ којим се означава операција економских, безбедносних, политичких и геостратегијских веза црногорског режима са Русијом. Очигледно је да је Ђукановић Русима обећао и неке геостратегијске концесије, највјероватније тоталну опструкцију НАТО интеграција, а у замјену Руси су ‘уложили’ у ‘КАП’, то јест приватне послове врха режима 300 милиона евра. Читава операција је, по свему судећи, реализована преко кластера оф-шор фирми иза којих формално стоји један израелски бизнисмен“, казао је 2013. године члан председништва Демократског фронта Небојша Медојевић у изјави за Дан.

„Ових 300 милиона које Руси сада, са правом траже, основано се сумња, потрошени су за приватни бизнис високих државних функционера, као директна корупција због које Влада у прошлом и овом сазиву доноси одлуке на штету Црне Горе. Ђукановић је покушавао да, као краљ Никола, игра на две столице и превари и НАТО и Русију што је довело до погубних последица по земљу“, нагласио је тада Медојевић.

Противљење НАТО-у и фалсификовани избори

Како је Руцској казао у наставку емисије, народ Црне Горе не жели да се држава прикључи НАТО савезу, као и да је Ђукановић инсценирао судски процес поводом наводног државног удара.

„Народ је православни, ми смо једне вјере, а избори су фалсификовани. И не само то, он је сад иницирао судски процес, као да је Русија умијешана у гласање, да смо покушали диверзије, да смо покушали њега убити… Но, видите о чему они тамо воде ријеч? Зато мислим да ће Ђукановић лоше завршити.

Водитељ емисије „Руски одговор“ је додао „да је Русија хтјела да убије Мила Ђукановића, њега одавно не би било.“

У емисији „Руски одговор“ овом приликом су, поред Александра Владимировича Руцскоја, некадашњег потпредсједсједника Руске Федерације, гостовали и чланови Предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, који су за руску телевизију описали ситуацију са становишта ДФ-а.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*