Александар Вучић – Кампања бахатости

1

 

 

Предизборна кампања у Београду претворила се у праву параду бахатости а њени главни протагонисти су највиши државни функционери. Управо они који би требало да строго воде рачуна да све остане у границама закона.

Зато не чуди када председник Александар Вучић сељацима дели тракторе и ситну стоку, а министарка грађевинарства Зорана Михајловић поклања цемент, песак, цигле и мистрије. Како је кренуло можемо да очекујемо и да на дан самих избора министар војни Александар Вулин својим партијским симпатизерима, посебно онима који су додатно наклоњени Вучићевој Српској напредној странци, крене да испоручује – оружје разних калибара. Злу не требало…

Мада су функционери које плаћа цела Србија, поменуте уопште не потреса чињеница да паре за београдску изборну кампању иду из џепова радника из Крагујевца, Ниша, Суботице, Врања, сељака из Војводине, или Косова којима је сваки динар велики као кућа. Ако им је још остала неспаљена. Деле туђе и не обазиру се ни на шта. Као да је реч о њиховом власништву. Бахато!

А можда управо у томе и лежи тајна целе кампање за Београд: треба показати да је све што српски народ поседује у функцији само једне странке. Оне владајуће. Укратко, Срби морају да ћуте и трпе и само да чекају како ће се окончати изборна комедија. Чак и када им Вучић унапред објашњава да су им све наде узалуд и да ће победу однети он. Иако се његово име, као учесника, неће наћи ни на једном изборном листићу. Тамо је само као реклама за пропалу странку коју предводи.

Најинтересантније је да међународни посматрачи свега што се у Србији дешава ових дана једнако ћуте и затварају очи пред нечим против чега би у сопственим земљама дигли глас до неба. Ћуте у нади да ће победом Вучићевих кандидата коначно окончати постојање Србије каква је сада, и у границама у којима је међународно призната. Чекају да председник коначно стави крст на опстанак земље чији народ је у тренутку немоћи погрешно замислио да је управо он спаситељ којег су чекали.

Ћути Брисел који нам је управо проследио ултиматум: „Или ћете предати Косово, или ћемо га сами узети“. Тамошњим бирократама одговара хаос на Балкану. Тако ће лакше оправдати своје одбијање да помогну Србији.

А до сада су у том одбијању били и те како доследни. И једнако бахати као и Вучићеви министри…

 

Михаил Суслов

 

1 КОМЕНТАР

  1. Констатација да се предизборна кампања у Београду претворила у праву параду бахатости а њени главни протагонисти су највиши државни функционери. Овакво понашање није само сада, већ од тренутка промене радикалске капе урадикално напредњачке. Њихову бахатост најбоље су осетили пензионери, којима се бездушно и нељудски отима пензија, а они упорно држе Србију у шаци, гласајући за свог отимача пензије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*