Aleksandar Vučić – Kampanja bahatosti

1

 

 

Predizborna kampanja u Beogradu pretvorila se u pravu paradu bahatosti a njeni glavni protagonisti su najviši državni funkcioneri. Upravo oni koji bi trebalo da strogo vode računa da sve ostane u granicama zakona.

Zato ne čudi kada predsednik Aleksandar Vučić seljacima deli traktore i sitnu stoku, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović poklanja cement, pesak, cigle i mistrije. Kako je krenulo možemo da očekujemo i da na dan samih izbora ministar vojni Aleksandar Vulin svojim partijskim simpatizerima, posebno onima koji su dodatno naklonjeni Vučićevoj Srpskoj naprednoj stranci, krene da isporučuje – oružje raznih kalibara. Zlu ne trebalo…

Mada su funkcioneri koje plaća cela Srbija, pomenute uopšte ne potresa činjenica da pare za beogradsku izbornu kampanju idu iz džepova radnika iz Kragujevca, Niša, Subotice, Vranja, seljaka iz Vojvodine, ili Kosova kojima je svaki dinar veliki kao kuća. Ako im je još ostala nespaljena. Dele tuđe i ne obaziru se ni na šta. Kao da je reč o njihovom vlasništvu. Bahato!

A možda upravo u tome i leži tajna cele kampanje za Beograd: treba pokazati da je sve što srpski narod poseduje u funkciji samo jedne stranke. One vladajuće. Ukratko, Srbi moraju da ćute i trpe i samo da čekaju kako će se okončati izborna komedija. Čak i kada im Vučić unapred objašnjava da su im sve nade uzalud i da će pobedu odneti on. Iako se njegovo ime, kao učesnika, neće naći ni na jednom izbornom listiću. Tamo je samo kao reklama za propalu stranku koju predvodi.

Najinteresantnije je da međunarodni posmatrači svega što se u Srbiji dešava ovih dana jednako ćute i zatvaraju oči pred nečim protiv čega bi u sopstvenim zemljama digli glas do neba. Ćute u nadi da će pobedom Vučićevih kandidata konačno okončati postojanje Srbije kakva je sada, i u granicama u kojima je međunarodno priznata. Čekaju da predsednik konačno stavi krst na opstanak zemlje čiji narod je u trenutku nemoći pogrešno zamislio da je upravo on spasitelj kojeg su čekali.

Ćuti Brisel koji nam je upravo prosledio ultimatum: „Ili ćete predati Kosovo, ili ćemo ga sami uzeti“. Tamošnjim birokratama odgovara haos na Balkanu. Tako će lakše opravdati svoje odbijanje da pomognu Srbiji.

A do sada su u tom odbijanju bili i te kako dosledni. I jednako bahati kao i Vučićevi ministri…

 

Mihail Suslov

 

1 KOMENTAR

  1. Konstatacija da se predizborna kampanja u Beogradu pretvorila u pravu paradu bahatosti a njeni glavni protagonisti su najviši državni funkcioneri. Ovakvo ponašanje nije samo sada, već od trenutka promene radikalske kape uradikalno naprednjačke. Njihovu bahatost najbolje su osetili penzioneri, kojima se bezdušno i neljudski otima penzija, a oni uporno drže Srbiju u šaci, glasajući za svog otimača penzije.

POSTAVI ODGOVOR

*