Америчке новинаре изненадиле „празне полице“ московских продавница

0

Москва „није оправдала“ очекивања новинара „Вашингтон поста“ Стивена Гофа, који је посетио руску престоницу за време Светског првенства у фудбалу. Новинар је очекивао да види „празне полице“ у продавницама, али га је сачекао савремени „европски град“.

„Сивило и нељубазност. Празне полице продавница и мрачне фигуре. Радост и бљесак Светског првенства, уоквирени руским сумраком“, описао је Гоф своја очекивања од путовања на турниру.

Ипак, након доласка у руску престоницу он је схватио да је погрешио. Рекавши да није експерт о Русији након девет дана у земљи, нити да суди о другим градовима у којима се играју утакмице, новинар „Вашингтон поста“ је признао да је Москва право место за Светско првенство.

Читаоци америчког листа које је интересовало какав је стварно живот у Русији, Гоф је навео да Москва изгледа као сваки други велики европски град, иако има остатака совјетске епохе“. У њему се налазе суши-барови и ајриш пабови, платни системи „Епл пеј“, док се улицама возе европски и јапански аутомобили.

Посебно се осврнуо на музеје и компаније светског нивоа, метро, паркове, „невероватну“ грузинску кухињу.

„Москва је велико срце овог фудбалског празника“, нагласио је аутор. Међутим, новинар је набројао и неколико недостатака. Међу њима су високе цене, између осталог станова, као и гужве у саобраћају.

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*