Амерички ловци офарбани у руске боје! Да ли се спрема тајна операција у Сирији?

Затгнути односи између САД и Русије су достигли свој максимум последњих дана.

0

Затегнутост односа између Америке и Русије ових дана је готово као у време „хладног рата“.

Размена дипломатских нота између две стране поприма обрисе праве ратне реторике, а међусобна оптуживања за ангажовање војних потенцијала две војске у Сирији, доводи и до озбиљних претњи за могућим подизањем оптужнице пред Међународним кривичним трибуналом у Хагу против Русије, због наводног ратног злочина приликом бомбардовања циљева у сиријском Алепу, где је настрадао и велики број цивила.

Додатну узнемиреност у јавност је унело и неколико фотографија које је објавио новинар из Канаде Кристијан Борис.
57fc91ccc36188aa578b4593Он је на Твитеру објавио фотографије на којима се види амерички ловац Ф-18 офарбан у маскирну шему Ваздушно космичких снага Војске Руске Федерецаије, те тако неодољиво „личи“ на руски Су-34 који су ангажовани у Сирији.asdasdИстине ради, не наводи се аеродром где су фотографије настале, те постоји могућност да су те летелице офарбане за потребе тзв. „агресорских тимова“, тј. за увежбавање ваздушне борбе у којима један део летелица „глуми“ противничку страну. Како визуелно (с обзиром да су летелице офарбане у „агресорску“ шему), тако и примењујући тактику ваздушне борбе противничке стране; са те стране онда ова вест није необична и те тимове поседују војна ваздухопловства водећих земаља света.

aggressor-f-18-2Међутим, у светлу дешавања у Сирији и „историјског минимума“ на којима се налазе односи између Русије и САД, односно међусобних оптужби за ангажовање у Сирији, није немогуће да се ови авиони припремају за тзв. операцију „фолс флег“ (False flag), тј. операцију под „лажном заставом“, где би се можда могли употребити за ваздушни удар, а после се та активност подметнути Русији и Русија оптужити за евентуални ратни злочин.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*