Амерички „патриот“ заказао, ракета се вратила у град/ВИДЕО

0

Ријад — Саудијске ваздухопловне снаге саопштиле су да су синоћ пресреле ракету изнад североисточног дела Ријада. међутим, појавио се једна од ракета се „вратила“.
Ракету су наводно испалили хутски побуњеници из Јемена.

Други медији пренели су да је испаљено више ракета ка аеродромима у Саудијској Арабији, а да је једна од њих била лансирана ка аеродрому у Ријаду.

Kако се наводи, јеменски хути деловали су са ракетама „буркан 2“, „кахер 2“ и „бадер 1“, које су направљенеу Јемену и први пут су испаљене 22. марта ове године. С друге стране, Саудијска Арабија кативирала је амерички систем протвракетне одбране „патриот“, који је, судећи према снимцима на друштвеним мрежама, заказао.

Наиме, једна ракета се вратила и пала у град, а постоје и снимци на којима се виде и људи који прилазе остацима ракете система „патриот“.
Наиме, једна ракета се вратила и пала у град, а постоје и снимци на којима се виде и људи који прилазе остацима ракете система „патриот“.

Ројтерс наводи да су новинари те агенције у Ријаду чули неколико гласних праскова и да су видели дим у ваздуху мало пре поноћи. Још један сведок, којег британска агенције не именује, рекао је да је видео велики зрак светлости након наводних експлозија.

Саудијска страна није коментарисала да ли су остале ракете погодиле мете или су и оне оборене.

Хути су саопштили да су овим нападом обележили годишњицу саудијске агресије на Јемен.

Б 92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*