Амерички сенатори преко Венецуеле ударају на РУСKО ЧЕДО

0

Група утицајних републиканских и демократских сенатора у САД предаће данас нацрт закона за решавање кризе у Венецуели, којим се предлаже пружање хуманитарне помоћ Kаракасу, али и спречавање Росњефта да преузме контролу над америчком енергетском инфрастуктуром у тој земљи.

Овим документом, у чију копију је имао увид Ројтерс, предлаже се 10 милиона долара хуманитарне помоћи економски посрнулој Венецуели, тражи се од Стејт Дипартмента да координира регионалне напоре за ублажавање кризе, а од америчке обавештајне службе да сачини извештај о умешаности функционера венецуеланске владе у корупцију и трговину дрогом.

Такође се позива председник Доналд Трамп да предузме све потребне кораке како би спречио Росњефт, руску државну нафтну компанију, да преузме контролу над било којом америчком енергетском инфраструктуром у Венецуели.

Британска агенција наводи да се Росњефт шири у Венецуели због несташице новца у тој земљи, и додаје да је прошле године венецуеланска државна нафтна компанија, ПДВСА, искористила 49,9 одсто акција које има у својој америчкој подружници, Цитго, као колатерал како би обезбедила финансирање од Росњефта.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*