Америчко државно хулиганство

0

У Москви још без одговора на „дипломатску деложацију“ у САД

РУСИЈА неће журити са одговором Вашингтону на исељавање генералног конзулата у Сан Франциску и трговинских представништва у Њујорку и Вашингтону. Врло је сложено представити каква би требало бити наша реакција кад се судариш са хулиганима. Али ми ћемо се постарати да нађемо адекватан одговор, изјавио је у понедељак Сергеј Рјабков, заменик министра спољних послова Русије.

– Русија се никада до сада није сусретала са таквим случајевима претреса дипломатских објеката у САД па је огорчење тим веће. Све што се догодило је „државно хулиганство“ и кршење основа међународног права – рекао је огорчени Сергеј Рјабков.

У Москви су ту експресну „дипломатску деложацију“ тј. исељавање у року од два прва септембарска дана назвали отвореним непријатељским актом и најгрубљим кршењем међународног права.

За сада није јасно на који ће начин Руси покушати да врате своју имовину у САД. Да подсетимо, прво заузимање дипломатских вила у близини Њујорка и Вашингтона било је у децембру 2016. Те зграде је, иначе, Русија купила па зато и инсистира да јој се врате и да са њих катанац скине америчка полиција.

ЖИРИНОВСКИ БИ СМЕНИО ЛАВРОВА

Најконтроверзнији руски политичар Владимир Жириновски предлаже да се смени садашњи министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и да би на његово место требало да дође човек који би водио жешћу политику.

– Да сам председник прво бих сменио Лаврова, јер он не одговара овом времену – казао је Жириновски.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*