Америка криминализира самоодрживост! Они који живе самостално ће бити кажњавани као криминалци и убојице

0

Држава Цолорадо ће кажњавати људе који су неовисни о друштвеним ресурсима, струји, води и храни, те их сматрати криминалцима
Дошло је вријеме у Америци – и не тако давно – када није било “мрежа”, барем за оне који су живјели изван урбаних центара. Мрежа се подразумијева оно што је потребно за нормалан живот човјека, а што посједују компаније. Електрична мрежа, мрежа прехрамбених продаваоница, водоводна мрежа.

 

Тоталитарна држава мора навикнути да човјек сам ништа не производи, да буде овисан о онима који то раде за њега, то су компаније, пие натуралнеwс.цом

Живјети самостално у руралним подручјима је правило, а не изнимка. Људи су знали како преживјети без струје, текуће воде, канализације или било које друге услуге које пружа опћина или енергетска твртка.

Они су користили дрво за топлину и керозин за свјетло; они су ископали бунаре, изградили помоћне зграде, узгојили краве и кокоши, засадили властиту храну.

Тај стил живота се може чинити да је био далеко у прошлости за већину људи, но све је већи број људи који су схватили да самодостатност може не само представљати сретнији живот и здравије постојање – већ може бити кључ за преживљавање у случају непогоде.

Идеја живота ван “мреже”, међутим, чини пријетњу неким људима.

Електричне компаније и други који имају интерес у одржавању људи овиснима и прикљученима на њихове мреже, се труде да онемогуће такав начина живота.

Заправо, у многим мјестима, живјети самодостатно је почело бити криминално ђело. Узмите нпр. примјерице, жупанију Цостилла, Цолорадо у Америци једну од најмање насељених жупанија у држави и гђе су на том подручју стотине људи куповали земљу и покушавали успјешно живјети изван мреже.

Станари који живе тамо неовисни о компанијама суочавају се са узнемиравањем од стране жупанијских власти које загорчавају живот свакоме тко се усуди наставити самосталан живот.

Ситуација је постала толико напета да су недавни сукоби између власти и самодостатних земљопосједника навели власт да проведе законску основу да криминализира њихов стил живота.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*