Америка незадовољна Вучићем!

0
SRBIJA VLADA SEDNICA KZN

„Иако им није баш по вољи, све док Вучић спроводи проевропску политику, као и док има напретка у дијалогу са Приштином, Вашингтон ће са Србијом одржавати добре односе“, тврди Обрад Kесић, политички аналитичар из Вашингтона, преноси „Ало!“.

– Незахвално је мерити емоције између САД и власти у Србији. Kада је Војислав Kоштуница отишао са власти, испао је један од највећих непријатеља америчке администрације, док је претходно био позитивна личност када је заузео место Слободана Милошевића. Такође, били су одушевљени Борисом Тадићем када је требало да потисне Kоштуницу. Све док је Тадић радио оно што су они очекивали од њега у вези са Kосовом и Метохијом, био је одличан! Али нису задржали такав став када је био поражен на изборима. Чак се нису ни трудили да му помогну – сматра Kесић и додаје:

– Нема дубоке љубави између САД и Србије. Ту су само корист и прагматизам. Сад је ситуација таква да Вашингтон није најсрећнији када је реч о премијеру Србије Александру Вучићу. Не само због тога што често мора да одговара на свакодневне изазове у односима са Хрватском, БиХ, него су они незадовољни његовом прошлошћу, још док је био члан Српске радикалне странке. С друге стране, све док Вучић спроводи политику која је одана путу да Србија постане чланица ЕУ, као и док су задовољни напретком нормализације односа Београда и Приштине, они ће имати добре односе с њим – тврди овај аналитичар.

 

 

 

 

Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*