Amerika odlučila da Rusiju proglasi „carstvom zla“

0

Sjedinjene Američke Države odlučile su da proglase Rusiju za „carstvo zla“ sprovodeći politiku prekrajanja sveta, izjavio je za Sputnjik član Odbora za odbranu Saveta federacije Rusije Franc Klincevič.

„Stiče se utisak da psihološki informacioni rat protiv Rusije dobija novi kvalitet. Čini se da svi ovi napadi na Rusiju, uključujući i neosnovane optužbe njenih saveznika o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, nisu samo nastavak antiruske histerije koja ima dugu tradiciju u američkoj politici“, rekao je senator.

Prema njegovim rečima, postoji jasan pokušaj da se Rusija proglasi za „carstvo zla“, kao što je to bio slučaj sa Sovjetskim Savezom. „Naravno, to nema nikakve veze sa ideologijom. Radi se o još jednom prekrajanju sveta. Ali u ovom slučaju ništa neće uspeti“, naglasio je Klincevič.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp optužio Rusiju i Iran da podržavaju Damask, koji je, navodno, kriv za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi. Rusija je već negirala informaciju o hlornoj bombi koja su navodno bacile sirijske vladine snage na Dumu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj ovih kleveta o upotrebi otrovnih supstanci od strane sirijske vojske zaštita terorista i opravdavanje mogućih spoljnih napada

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*