Америка Приштини: „Уз вас смо догод нас слушате!“

0

САД остати уз Приштину „све док испуњава међународне обавезе и улаже напоре за оживљавање дијалога са Београдом“, кажу из Беле куће.

Саветник за националну безбедност Беле куће, Херберт Р. МекМастер, изјавио је да ће подршка САД остати „како би тешка и мучна прошлост и сећања били превазиђени. Такви кораци, под вођством Приштине, допринели би и ширем помирењу у региону“.

Процес би, истиче он, био још лакши када би се Београд и Приштина без ограда придружили Евро-атлантској заједници држава, преноси Глас Америке.

Мекмастер је, на скупу у Вашингтону организованом поводом десетогодишњице једнострано проглашене независности Kосова, рекао и да се администрација америчког председника Трампа „поноси чврстим везама“ Вашингтона и Приштине.

Односи САД и Kосова полако отопљавају након наглог захлађења услед иницијативе власти у Приштини да се укине Суд за ОВK, који би требало да подигне прве оптужнице за ратне злочине на Kосову, као и што се одуговлачи потписивање споразума о демаркацији на граници са Црном Гором.

 

 

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*