Америка упозорава своје грађане у Србији: Лажни полицајци куцају на врата, не отварајте им!

0

Kако је прецизирано, у Београду су два мушкарца у полицијским униформама са флуоросцентним ознакама покушала да уђу у станове у згради

Амбасада САД-а у Београду упозорила је своје грађане у Србији да се пазе људи који им куцају на врата домова и представљају се као полицајци, како би им ушли у куће.

Kако је наведено у упозорењу које је објављено на званичној страници Стејт департмента оно је издато у светлу „скорашњих инцидената у којима су се појединци представљали као полицајци како би ушли у приватне куће ради криминалних активности“.

– Америчким грађанима се саветује да буду на опрезу у случају ненајављених посета полиције њиховим домовима и да одмах позову локалну полицију и пријаве сумњиве активности које уоче – наводи се на сајту.


Kако је прецизирано, у Београду су два мушкарца у полицијским униформама са флуоросцентним ознакама покушала да уђу у станове у згради захтевајући улаз преко интерфона.
– Мушкарци нису показали никакве легитимације и потом су се удаљили. Последње недеље ухапшене су две особе за серије оваквих упада у куће на Врачару, Палилули и Звездари. Полиција је такође ухапсила три особе осумњичене да су користећи полицијске исправе ушли у куце у Барајеву – наведено је у упозорењу.

У МУП- у Србије су потврдили да се ради на овим случајевима и да је неколико особа ухапшено јер су лажно се представљајуци као полицијаци опљачкали или покушали да опљачкају куће странаца.

Србија данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*