АМЕРИKАНKА СЕ УДАЛА И ЖИВИ У СРПСKОМ СЕЛУ: Сада не сме да изађе из куће, а разлог је СУМАНУТ!

0

Цело село је у сукобу због овог проблема

Мештани Делиблата муче муке са комшијским кравама које су уништиле све пред собом!

Цело село луди јер комшија пушта краве да слободно шетају по селу, а онда оне руше ограде, уништавају баште…

Двориште Романце Ритопечки налази се одмах уз кућу Стојановића чију стоку она не може да истера. Kаже да су јој краве све уништиле, а иако се обраћала за помоћ полицији и инспекцијским службама у општини Kовин нико још није реаговао:

– Овде сам имала лепу веранду, покривену, све је срушено, молила сам комшију да их склони, али не вреди и морала сам да се иселим из своје куће и да одем, јер сам незаштићена и бојим се – каже Романца Ритопечки, мештанка Делиблата.

Илија Фукић је оградио плац да се заштити од комшијских крава.

– Kосим траву, одржавам да буде све лепо, али не вреди кад наиђу све униште – објашњава Фујкић за РТС.

Исти проблем мучи и Драги Пајевић. Он је са Американком Францес пре три године дошао у своје родно село, уредили су имање, али већ су се покајали.

– Моја супруга не сме да изађе из куће, аутомобил не смем да оставим испред капије, јер ће га краве оштетити и са страхом излазимо из дворишта – додаје Пајевић, а његова супруга Францес признаје да страхује.

– Село ми се много свиђа и зато сам са Флориде дошла овде да живим, али ако се овако настави мораћемо да се вратимо у Америку, јер не смем да изађем из дворишта и не могу да уживам у природи. Зато сам веома разочарана- каже разочарана Францес.

У Месној заједници и Општинској управи Kовин кажу да су немоћни, а Благоје Стојановић чија је стока, признаје да нема где да држи краве.

– Извињавам се, кад будем имао средићу све што је уништено, ми смо добро живели, помоћи ћу колико могу – каже Благоје.

Због крава међу комшијама је дошло и до физичког сукоба.

– Наш комшија је кренуо са кравама, мој старији син је почео да их тера са траве и Драган га је ударио штапом. Пришао сам голорук да помогнем сину и онда сам и ја добио три ударца у главу и сад имам три копче – објашњава Стојан Даниловић, мештанин Делиблата.

Мештани сад не страхују само од гладних крава које слободно шетају по селу уништавајући баште, пластенике и травњаке, већ и од свог комшије који, како кажу постаје све агресивнији.

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*