Амфилохије: Црна Гора хоће у НАТО, а то је наставак хитлеровског новог европског поретка

0

“Замислите ви то: он се извињава. Умјесто да клекне пред мученичким закланим народом и светињама, и да се покаје, и он и његов Клинтон, и сва остала натопактовска разбојничка дружина модерна, он се извињава. Како га није срамота, и њега и оне који су га послали”
“Ево и ови наши овдје, дао им Бог да буду власт, да их испроба – хоће у НАТО пакт. Намјесто да Црна Гора помогне часним европским народима да расформирају те убилачке тоталитарне системе и тако уђе у Европу, она хоће да се потчини тој тоталитарној идеологији”
АРХИЕПИСКОП цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије казао је да је потпредсједник САД Џозеф Бајден приликом недавне посјете Београду, умјесто извињења, требао да клекне и да затражи опроштај за злочине које су над нашим народом починили НАТО пакт и његови штићеници шиптарски терористи којима је створио независну државу Косово.

Митрополит Амфилохије је рекао да је умјесто извињења, требало да покрене обнову НАТО бомбама порушених зграда и мостова по Београду и другим мјестима, нарочито на Косову и Метохији, и порушених домова хиљада расељених и унесрећених породица ради њиховог повратка на вјековна огњишта.

“Замислите ви то: он се извињава. Умјесто да клекне пред мученичким закланим народом и светињама, и да се покаје, и он и његов Клинтон, и сва остала натопактовска разбојничка дружина модерна, он се извињава. Како га није срамота, и њега и оне који су га послали”, рекао је Владика у бесједи током Свете архијерејске литургије коју је јуче служио у цркви Светог Василија Острошког у Кумбору.

Владика је рекао да се таквим извињењима не могу рјешавати судбина и будућност Балкана и Европе.

“Извињава се, а у исто вријеме наставља то злочиначко дјело у Азији. Милиони људи покренути са својих огњишта вјековних, прадревни народи траже себи спас. У Украјини се води крвави братоубилачки рат, а он се извињава”, нагласио је Митрополит црногорско-приморски.

Владика Амфилохије је рекао да и црногорски властодршци, умјесто да помогну Европи да расформира милитантну машинерију НАТО пакта, намјеравају да Црну Гору потчине тој поробљивачкој организацији.

“Ево и ови наши овдје, дао им Бог да буду власт, да их испроба – хоће у НАТО пакт. Намјесто да Црна Гора помогне часним европским народима да расформирају те убилачке тоталитарне системе и тако уђе у Европу, она хоће да се потчини тој тоталитарној идеологији, која је наставак хитлеровског новог европског поретка”, закључио је Митрополит Амфилохије.

Светосавље

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*