Ана Брнабић: „Чврсто стојим уз Вучића! Размишљала сам да се учланим у СНС!“

0

Све више себе видим као политичара, мада неке ствари у политици не разумем, изјавила је министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Она је навела и да је размишљала да постане члан СНС, али да је плаши то што странке мењају своје постулате.

Као главни циљ за наредну годину у свом ресору, Брнабић наводи увођење електронског система који повезује шест највећих институција, како би заживео Закон о општем управнм поступку – да људи више не иду од шалтера до шалтера, постављање темеља за додатне електронске сервисе и завршетак посла у вези са матичним књигама, што, како каже, није урађено седам година.

У интервјуу објављеном у празничном издању листа „Курир“, Брнабић је рекла да је премијер Александар Вучић није питао да буде члан СНС чији је лидер, али поручује да чврсто стоји уз Вучића.

Брнабић је навела и да је имала предрасуде према Вучићу, али да јој је он дао „толика леђа“.

„Да, имам утисак да имам премијерова леђа“, каже министарка и наводи да не разуме зашто је толики отпор према премијеру Вучићу, те да је потребно мало више објективности да се за неке ствари које су добре каже да су добре.

Не може, каже, да се спори да је уведена фискална консолидација, да је пропадање Србије засутављено, да су европске интеграције брже него икад…

„Ако бих волела да се нешто промени у 2017, волела бих да разговарамо о тим стварима и подржимо их, а лоше да критикујемо. У овом тренутку чини ми се да ЛДП то покушава“, каже Брнабић али и додаје да је ЛДП и даље опозиција.

Каже и да је премијер штити, те да јој је од почетка било невероватно да за министра постави некога ко је отворено геј.

„Без праве и конкретне подршке тешко да бих могла да будем оперативна на челу ресора за локалну самоуправу. Знате, ја радим са 145 општина“, наводи министарка додаје да није хтела да буде тајна то што је геј, нити је Вучић од ње тражио да то буде тајна.

Наводећи да је у Влади Србије већи проценат жена него што је то у ЕУ, те да озбиљна министарства воде жене, Брнабић је рекла да влада премијера Вучића ради много на више поља али да то није довољно признато од такозване грађанске елите.

Упитана о председничким и евентуално ванредним парламентраним изборима у 2017. години, Брнабић је рекла да о изборима не размишља, те да то није одлука на коју она може да утиче.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*