Ана Брнабић излаже експозе, Антићу позлило

0

Посебна седница Скупштине Србије на којој ће бити бирана нова влада почела је са закашњењем јер је позлило министру Александру Антићу.

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић почела је да излаже свој експозе у Скупштини Србије пред посланицима.

Седница је почела са закашњењем јер је министру Александру Антићу позлило. Он је, како Ало! сазнаје, хитно примљен у Ургентни центар.

Брнабићева је на почетку излагања ескпозеа поручила да ће нова влада остварити добре резултате.

„Сигурна сам да ће влада имати резултате о које ни они који су мене оспоравали неће моћи да се оглуше“, рекла је Брнабићева и додала да ниједна влада до сада није почела рад са тако добрим стањем у буџету.

„Ниједна влада није започела мандат са тако добрим стањем у буџету, као ова коју ћу, ако буде гласала већина посланика, водити ја. Због таквог стања морам да захвалим председнику Александру Вучићу“, рекла је Брнабићева у Скупштини и додала да је претходна Влада успела да спречи да Србија банкротира.

„У последње три године је значајно подигнут рејтинг Србије на листи Светске банке“, истакла је Брнабићева, а потом наводила све успехе претходне Владе.

Он је рекла и да је важно да се сви усагласе око приоритета и да се направи друштвени договор око тога шта мора да се уради да би „Србију увели у ред успешних држава“, истакла је Брнабић.

„У политику сам ушла из привреде, а из љубави према Србији. Вратила сам се из најбоље зеље да урадим несто за своју земљу. Част је служити Србији, како би се она мењала на боље“ рекла је Брнабић.

Мандатарка за састав нове владе је рекла да се неће крити иза својих сарадника и да ће се борити за Србију.

„Упркос увредама које су ми упућене претходних дана, ја ћу истину и чињенице бранити са достојанством и квалитетом“, рекла је Брнабић.

У Скупштину су од раног јутра пристизали посланици и министри. Међу првима стигли су будући министри Бранко Ружић и Ненад Поповић.

На посебну седницу стигли су и Ивица Дачић, министар здравља Златибор Лончар, министар просвете Младен Шарчевић, министар културе Владан Вукосављевић који ће и у новој влади задржати тај ресор.

У парламент је стигао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Ту је и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који је раније најавио да неће подржати избор Ане Брнабић за премијерку.

Седници ће присуствовати и амбасадори појединих земаља, међу којима је амерички Kајл Скот.

Подсетимо, у Скупштину Србије јуче је стигао Предлог одлуке о избору владе, који предвиђа да нова влада има четири потпредседника, 18 ресора и три министра без портфеља.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да очекује да расправа о избору нове владе траје два дана, те да ће мандатарка са својим кабинетом положити заклетву у петак, 30. јуна, пре подне.

„Договорићемо се још са мандатарком Аном Брнабић. Очекујем да буде много учесника у расправи, то се обично дешава када се бира Влада Србије и да то потраје око два дана“, рекла је Гојковић за РТС и додала да Брнабић може сигурно да рачуна на подршку 128 -129 посланика СНС, односно листе „Александар Вучић-Србија побеђује“, али да се јуче видело да је 156 посланика подржало предлог Закона о министарствима.

Влада је изабрана ако за њу гласа већина од укупног броја народних посланика.

Након избора, председник Владе и њени цланови полажу заклетву пред посланицима, циме поциње да тече њихов мандат.

Нова влада Ане Брнабић биће 15. по реду од 1990. године, када је у Србији уведен вишестраначки систем.

 

 

Ало

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*