Ана Брнабић: Не разумем да неко слави етничко чишћење земље

1

Одговарајући на питања новинара, Брнабић је подсетила да Влада Србије данас одаје пошту свим жртвама, „и онима који су изгубили животе и онима који су изгубили своје домове“

Не можемо да разумемо да неко слави то што је етнички очишћена једна земља, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Одговарајући на питања новинара, Брнабић је подсетила да Влада Србије данас одаје пошту свим жртвама, „и онима који су изгубили животе и онима који су изгубили своје домове“.

„Kао Влада Србије, данас ћемо одати почаст свим жртвама и онима који су изгубили животе и онима који су остали без имовине. Обележићемо достојанствено, као и сваке године, годишњицу ‘Олује’, али нам није јасно да то неко може да слави“, рекла је Ана Бранбић.

Данас се обележава се Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији „Олуја“, 4. августа 1995. године, а централна манифестација биће одржана у Новом Саду на стадиону Фудбалског клуба „Ветерник“.

Хрватски премијер Андреј Пленковић је на челу делегације хрватске владе, положио венац на загребачком гробљу Мирогој поводом 22. годишњице операције Олуја и рекао да „одаје почаст хрватским бранитељима и свима који су за слободу домовине дали живот и здравље у одбрани од великосрпског режима Слободана Милошевића“. Олуја је спречила нове Сребренице, рекао је Пленковић.

Централна свечаност поводом годишњице војно-полицијске акције „Олуја“, која је окончана 5. августа 1995. уласком хрватских снага у Kнин, ове године биће одржана на Kнинској тврђави, а не на градском тргу, а на прослави неће певати контроверзни певач Марко Перковић Томпсон већ група Прљаво казалиште.

 

Недељник

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*