Anđelković: Moskva poslala poruku Banjaluci da nije sama

0

Direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje iz Beograda Dragomir Anđelković smatra da je Ruska Federacija poslala poruku Banjaluci da nema razloga da se bilo koga plaši, da nije sama i da zvanična Moskva iskreno demonstrira da je prijatelj srpskog naroda kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj.

Anđelković je rekao Srni da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upravo završenom višednevnom posjetom Rusiji potvrdio odnose Republike Srpske i Ruske Federacije.

„Rusija je vrlo jasno rekla da je zabrinuta zbog dugotrajnih pokušaja podrivanja Dejtona i tihe centralizacije BiH, a sada kad neki histerično pokušavaju da deluju u tom pravcu, čak preteći da BiH ponovo gurnu u ozbiljne tenzije, pa možda i sukobe, Rusija svima poručuje da to neće moći da se dogodi kao što je bilo 90-tih, kada su svi bili protiv Srba i to uz podršku moćnih“, rekao je Anđelković.

On je ocijenio da je zvanična Moskva uvijek uz Srbe kada su u teškoj situaciji.

„I najnovijim gestom, a to je da je Dodik primljen na najvišem nivou od ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, Rusija demonstrira da nikome neće dopustiti da vrši mirnodopsku ili čak i klasičnu agresiju na Srbe i srpski narod“, rekao je Anđelković.

On je dodao da da je jedna stvar kada je 90-tih godina Rusija bila slaba pod Borisom Jeljcinom, a druga je stvar danas, kada je pod Putinom najmoćnija zemlja svijeta, uz SAD“.

„Rusija će stati uz Republiku Srpsku i Srbiju i naći će način da zaštiti srpski narod“, zaključio je Anđelković.

 

 

 

SRNA

POSTAVI ODGOVOR

*