Андреја Младеновић замењује Синишу Малог

0

Андреја Младеновић, лидер Самосталног ДСС-а требало би ускоро да буде изабран за градоначелника Београда уместо Синише Малог, сазнаје Спутњик.

Према нашим информацијама, Младеновић који тренутно обавља функцију заменика градоначелника у владајућим круговима, за сада фигурира као једини кандидат за прву градску фотељу која ће остати упражњена.

Наиме, лидер СНС-а Александар Вучић обелоданио је да ће Мали бити смењен, како је рекао, „не зато што није добро радио и не зато што напредњаци немају већину у Скупштини Београда већ због свеопште кампање која се води против њега“.

Планира се да се смена на врху градске власти обави током летњих месеци, а Младеновић би требало да управља престоницом до редовних градских избора који ће бити одржани на пролеће идуће године.

Лидер Самосталног ДСС-а завршио је мастер академске студије на Факултету за инжењерски интернационални менаџмент. Некадашњи је високи функционер ДСС-а и близак сарадник Војислава Коштунице. Са том странком растао се 2015. године у време кад је лидер била Санда Рашковић Ивић, управо зато што није желео да послуша њен налог и да напусти коалицију са СНС-ом у Београду. Тада је и основао Самостални ДСС, који је потом наступио на напредњачкој листи на парламентарним изборима.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*