Андрија Прлаиновић: Ништа се није променило од моје изјаве о српском спорту

Може да нам се деси да једном склизнемо, и да нас више не буде, прокоментарисао је Прлаиновић будућност ватерпола у Србији

0

Андрија Прлаиновић поново је проговорио о изјави датој након освојеног злата на Олимпијским играма у Рију која је узбуркала српску спортску, али и политичку сцену.

„Што се тиче те изјаве, најмање је битно да ли ју је неко лично схватио и на кога је она усмерена. Оно што је најтужније и што се десило, што је реално, јесте стање у нашем клупском ватерполу. Оно што сам тада рекао почело је брзо да се потврђује, од многих, и у ватерполу и у другим екипним спортовима по клубовима. Ето, и Партизан и Зезда су у никад горој стиуацији и велико је питање како ће убудуће изгледати оба клуба. То је оно што је најбитније од целе те халабуке после мојих речи. Изјава као изјава, било је и оваквих и онаквих пре, али је много битније какво је стање у нашем ватерполу, а могу да потврдим колико је лоше. Никад лошије, по информацијама које добијам из наших клубова“, рекао је Прлаиновић за Блиц.

Ватерполиста мађарског Солнока жали што његове речи из Рија нису ништа промениле.

„Ја сам с тим завршио. Нити сам имао жељу да се било коме допаднем, нити каква ће бити нечија реакција. Хтео сам да кажем шта је сурова реалност и скренем пажњу на мој спорт и ситуацију у њему. Ништа се од те изјаве није променило и то је најбитније. Живимо у таквој земљи где се мање-више нико не поштује. С тим сам се помирио и немам више никакво посебно мишљење о изјави и начину како су пренете моје речи и неким делом исконструисани и поједини наслови“, закључио је Андрија Прлаиновић.

Упитан о будућности репрезентације Прлаиновић је рекао да ју је тешко прогнозирати.

„Имамо квалитет, верујем да наредних пет, шест година можемо да будемо у светском врху, али може да нам се деси да једном склизнемо, да нас више не буде. Знам какав је статус ватерпола у Италији и Мађарској, где сам играо, чије репрезентације побеђујемо на великим такмичењима и увек нам гледају у леђа. Незахвално је прогнозирати, али се то све троши и не знам докле ће то трајати. Не ради се добро јер ватерполо након свих резултата нема своје место у друштву и није пронађен начин за финансирање клубова. Велико је питање како ће они изгледати у будућности, а српски репрезентативци из њих долазе. Слика будућности ватерполо спорта у Србији је помало сива“, истакао је Прлаиновић.

НЕДЕЉНИК

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*