Ангела Меркел поручила Ани Брнабић: Нормализација односа са Косово важни за приближавање ЕУ – Немачка ће подржати вашу владу у изазовима који следе

0

Немачка канцеларка Ангела Меркел указала је да су јачање правне државе и нормализација односа с Косовом важна мерила у залагању за приближавање Србије Европској унији.

Меркел је то поручила у честитки Ани Брнабић, поводом њеног ступања на дужност председнице Владе Србије.

Немачка канцеларка је оценила да је Влада Србије пред важним изазовима.

„Влада Савезне Републике Немачке радо ће Вас подржавати у томе“, пише у честитки канцеларке Меркел, саопштио је кабинет премијерке Брнабић.

Немачка канцеларка Ангела Меркел честитала је председници Владе Србије Ани Брнабић ступање на ту дужност, уз поруку да пред владом стоје важни изазови и да ће немачка влада радо подржати српску премијерку у томе.

– Ваша влада стоји пред важним изазовима. Јачање правне државе као и нормализација односа с Косовом биће важна мерила у Вашем залагању за приближавање Европској унији – наводи се у честитки Меркелове српској премијерки.

Меркелова је поручила и да ће Влада Савезне Републике Немачке радо подржати Брнабићеву у томе, саопштено је из Владе Србије.

ФСК

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*