АНТИЋ: Изетбеговић држи Бошњаке у стању непрекидне трауме и сукоба

0

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић држи Бошњаке у условима сталне трауме и непрекидног сукоба, јер ако нема наде у сукоб, онда нема ни наде у стварање великобошњачке државе, рекао је Срни историчар Чедомир Антић.
„Политичка елита у Хрватској би хтела да вечно живи у августу 1995. године, а бошњачка елита у Сарајеву би хтела да има ‘свој’ август 1995. да и они отерају друге народе и створе велику бошњачку државу. Пошто то није могуће, онда им је национални идентитет траума, а то је Сребреница и они живе непрекидно у јулу 1995. године“, рекао је Антић, поводом подршку Изетбеговићевој иницијативи за подношење захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије.

Антић је оцијенио да БиХ каква је данас „није оно што би задовољило великобошњачки национализам“, те да се Изетбеговић нада ревизији пресуде која би била изражена тако што би неко у суду или међу великим силама донио неки противправни акт или документ.

„Код Срба у Србији имамо нешто сасвим другачије – код нас су елите биле спремне да прихвате сваку државу заједницу са Црном Гором или сваки државни облик са Косовом, док то у БиХ није случај. Код бошњачких политичара постоји жеља да покажу да су они већина у БиХ и да они треба да воде неку нову БиХ“, нагласио је Антић.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*