Апел за помоћ породици Рајковић којима је изгорео стан у ком су били подстанари

Потребно 4000 евра како би некадашњем станодавцу средили изгорели стан.

1

18. децембра у стану Београђанина Дејана Рајковића букнуо је страшан пожар. На срећу нико није повређен. Од стана је буквално остало згариште и Дејан са супругом и троје мале деце се нашао на улици.

Портал Патриот је писао о томе.

Незапослени професор је са породицом живео у том стану као подстанар.

Акцијом која је уследила након пожара и апелу на који су се одазвали многи, Рајковићи су нашли нови стан у којем живе. Пошто су остали без ичега, добри људи су помагали порд новчаних прилога и у одећи и обући првенствено, јер је у пожару изгорело буквално све.

Живот за ову породицу се вратио колико-толико у нормалу, али је сада потребно да се среди тај изгорели стан и надокнади штета власнику.

На свом Фејсбук профилу, Дејан Рајковић је написао следеће:

Прошла је зима и трећина пролећа, а на изгорелом стану је урађено веома мало. Углавном је то било чишћење и припремање за радове, извађен је паркет, чишћени су зидови, развучени нови струјни каблови и избачено шта је већ могло. Али није чак ни све скроз припремљено и очишћено за радове!! Зашто?

Наравно, не зато што сам ја био лењ и нисам умео и могао да организујем радове и људе, јер ми организација било чега никада није представљала ни најмањи проблем, већ зато што НИЈЕ БИЛО ПАРА! Газда је постао поприлично незадовољан због таквог стања и протеклог времена, али је испао фер и изнео ми је добру понуду: да му одмах дам 2000 евра да одмах отпочне са даљим радовима, да платим све заостале рачуне (струја, инфостан, телефон, кабловска), а у догледно време да му исплатим још 1000 евра. Он ће да финансира другу половину трошкова. Плус још да платим комшији у стану испод 500 евра, колико износи штета која му је нанета. Тако да смо дошли до оног пола-пола. И наравно, да му раздужим одмах стан.

У разговору са кумом и још неким пријатељима сам донео одлуку да то прихватим, јер је стварно ок и фер. Највећи проблем су биле (и остале!) паре!! Од кума сам позајмио 2500 евра одмах, а за ових 1000 + 500 за комшију, још увек не знам шта ћу.

Једна фондација је обећала да ће да помогне, али то још увек чекам, са благом неизвесношћу. Још неколико људи је исто чврсто обећало да ће помоћи, али ни од тога још увек нема ништа. Поред свега, донације које смо у почетку добијали, су потпуно престале (са по неким изузетком) већ више од два и по месеца. Нисам вам још рекао, да међу толико добрих људи који су нам помогли да прегрмимо тај шок пожара и да се средимо без неких великих последица, који су нам несебично дали део себе и подигли нас поново на ноге, било је и троје од којих сам добио опасне критике, да не кажем жестоке осуде да спроводим софистицирану прошњу кријући се иза икона, итд, итб, што ме је баш погодило, али сам успео „да им окренем и други образ“, не ступајући ни у какве дијалоге са њима. Шта да кажем више? Треба нам помоћ.

Треба нам тих 4000 евра. Уз потпуно отворену опцију да, ако неко сумња да ћу ја те паре да потрошим на нешто друго, може директно да уплати на рачун те тројице (малопре поменути газда, кум и комшија) или чак да се лично са њима види и да им новац. Оног тренутка када се то буде скупило, ја ћу моментално да зауставим акцију. Нема лажи, нема преваре. Уверио сам се да има много добрих људи који су били и остали са нама и уз нас, верујем да ћемо успети ово да изгурамо до краја заједно. Хвала још једном свима, а и унапред…

ПС Молим вас, поделите и овај апел на својим зидовима, да што више људи види и ово…

ППС Свачије мало ће нама значити много, да сакупимо потребну суму…

Мој број телефона је: 064 18 66 011, а можете ме контактирати и преко Фејсбука

https://www.facebook.com/astrofizicar

Дакле, потребно је да колико смо у могућности, погнемо Рајковићима да скупе тих 4000 евра.

Уплате можете вршити преко телефонске уплатнице директно у поштама у Србији, на телефон 064/1866011

Такође и у Комерцијалној банци на рачун,

5864fe6742840_NewPicture(10).JPG.d63e81738b2e0bf0ebb8b9be01535ed4

односно на девизни рачун.

devizni.jpg.f75f6adc169a5cb5a42f80401745a929

Ваше мало, Рајковићима чини много! Хвала вам!

ПАТРИОТ

1 КОМЕНТАР

  1. I ja sam duzna, pa ne trazim novac na ovaj nacin, nego radim dva posla i zivim ko jadnik dok ne vratim dugove. Tako da mislim da nije ovo nacin da dodjes do para, nego pobratime, zavrni rukave. Bolje taj novac da ide za neko bolesno dete. Zao mi je sto vam se sve to desilo, ali niste jedni koji nemaju gde od dugova.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*