АРИФИ: Или ће се цела „Прешевска долина“ припојити Косову или ће АЛБАНЦИ НАСТАВИТИ РАТ СА СРБИЈОМ!

0

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи изјавио је данас да житељи „Прешевске долине“ поздрављају идеју за придруживање Косову али је и додао да неће прихватити да се такво решење примени само на део насеља у три општине на југу централне Србије у којима живе Албанци

Арифи је за приштинске медије изјавио да су Албанци са југа Србије скептични по питању да ли је такво решење могуће.

– Или ће се цела Прешевска долина припојити Косову или ће Албанци који у њој живе наставити рат са Србијом – казао је Арифи наводећи да је за њега „припајање Прешевске долине Косову исто што и рушење Берлинског зида“.

Председник општине Прешево је казао и да житеље тог места „брине недостатак детаља у идеји да се Прешевска долина током финализације дијалога Београда и Приштине припоји Косову, осим што се неформално спомиње да би се Косову припојила албанска насеља у тој општини до аутопута према Македонији, док би она са јужне стране аутопута остала у Србији“.

– Такво решење је за мене неприхватљиво – рекао је Арифи и додао да је о „наставку ратовања са Србијом“ говорио метафорички.

Он је оценио и да“српски грађани који живе у Прешевској долини, не треба да страхују од могућности припајања Косову“, наводећи да ће им на Косову бити загарантована сва права као равноправним грађанима.

Ускоро опширније…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*