Аркан ухапшен у Америци! Осумњичен је за масакр у држави Вашингтон

Америчка полиција је синоћ ухапсила осумњиченог за масакр у Берлингтону

0

Америчка полиција ухапсила је у суботу увече осумњиченог за пуцњаву у тржном центру у граду Берлингтону у држави Вашингтон, у којој је убијено пет особа, саопштиле су власти, додавши да у тренутку хапшења он није проговорио ни реч и „изгледао је као зомби”, јавља данас АП.

Шериф округа Ајленд у америчкој држави Вашингтон Мајк Холи рекао је да је из патролног возила уочио 20-годишњег Аркана Четина, за кога медији наводе да је турског порекла, у суботу увече у Оур Харбору и одмах га препознао као осумњиченог.arkan-cetin-osumnjicen-za-masakr-u-barlingtonuХоли је на конференцији за новинаре навео да је његова канцеларија добила информације да се Четин, који живи у Оук Харбору, налази у тој области. Четин је, према његовим речима, у тренутку хапшења био ненаоружан, „није ништа рекао и изгледао је као зомби”.

Наоружани мушкарац отворио је ватру у петак увече у тржном центру „Каскејд” у Берлингтону, око 105 километара северно од Сијетла, на одељењу козметике продавнице „Мејсис”, усмртивши на лицу места четири женске особе, међу којима 16-годишњу девојку, и тешко ранивши једног мушкарца, који је током дана преминуо.

Нападач је потом побегао са места напада, а полиција је за њим трагала више од 20 сати. Државна патрола Вашингтона је, како је навео Ен-Би-Си њуз, јуче саопштила да нема назнака да је реч о тероризму.

До пуцњаве у држави Вашингтон дошло је мање од недељу дана након што је један мушкарац ножем напао деветоро људи у тржном центру у централној Минесоти пре него што је упуцан и убијен, а ФБИ истражује тај напад као потенцијални акт тероризма.

Канцеларија ФБИ у Сијетлу је путем Твитера јуче саопштила да „нема информацију која би наговестила евентуалне нове нападе” у држави Вашингтон, пренела је америчка агенција.

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*