Асад: Скупо смо платили заверу Запада и Муслиманске браће

0

ЧЕТИРИ човека су погинула, а још најмање четири била рањена када је ракета, коју су терористи испалили из Источне Гуте, погодила улаз у међународну индустријску изложбу отворену у Дамаску.

Изложба је први пут отворена после шестогодишње „ратне паузе”, а у њој учествују 43 земље.

Са својим производима су дошле и компаније из Грчке, Белгије, Русије, Француске, Белорусије, Холандије, Кине, Јерменије, Италије…

Сиријски председник, Башар Асад, пре овога напада је оптужио Запад да је изазвао рат и несрећу његове земље јер жели „хегемонију на Блиском Истоку”.

„Ми смо скупо платити фијаско завере Запада и Муслиманске браће, али је цена отпора мања од цене капитулације. На нас су ударили јер смо устали у заштиту свог суверенитета. Ми се плановима Запада супротстављамо заједно са Русијом и Ираном. Ми се поносимо подршком коју нам у борби са тероризмом пружају пријатељи и браћа. Иран нам је од самог почетка пружао економску и војну помоћ. Русија нас је прво штитила у Савету безбедности УН, а онда је послала и своје Оружане снаге. Неки њени синови су херојски погинули на сиријској земљи”.

Асад је у наставку нагласио: „Битка још није завршена. Запад сада наступа са `хуманитарним` иницијативама да би остварио оно што није успео помоћу терориста”.

Асад је посебно нагласио да његова земља Турску не сматра ни гарантом примирја и мировних преговора, а ни партнером:

„Немамо никакво поверење у Ердоганов режим  који је подржавао банде терориста. Свако турско војно присуство у нашој земљи је – окупација!”

 

 

 

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*