АСАД: „Запад је у страху због успеха наше војске!“

  0

  Напад милитаната терористичке организације ИД на Палмиру је одговор на напредовање владиних снага у Алепу, изјавио је председник Сирије Башар Асада у интервјуу РТ.

  Милитанти ИД су почели офанзиву на Палмиру 10. децембра. Терористи су успели да се учврсте у предграђима града, одакле су били евакуисани цивили.

  „Ако погледате време њиховог напада, оно је повезано са оним што се дешава у Алепу. То је одговор на то што се дешава у Алепу, на напредовање сиријске војске и они желе да поткопају победу у Алепу и да у исто време скрену пажњу сиријке војке од Алепа како би је усмерили ка Палмири”, навео је Асад. Он је додао да Запад не примећује убиства терориста у Алепу и нападе милитаната на Палмиру, већ их само брине успех сиријске војске и зато позива Москву да утиче на Дамаск да обустави операције владиних снага на милитанте.

  „Да је Палмиру заузела Влада, то би изазвало забринутост за културну баштину. Kада ми ослобађамо Алеп од терориста западни чиновници и водећи медији се брину за светску баштину. Они се не брину када се дешава супротно, када терористи убијају цивиле или нападају на Палмиру и почињу да уништавају, не само сиријску, већ светску баштину“, рекао је Асад.

  Сиријска војска је раније извела операцију у источном Алепу који се налази под контролом милитаната. Руски Центар за мирење зараћених страна је саопштио јуче да власти контролишу 98 одсто територије града, док се на 3 квадратна километра још увек се држе терориста.

   

   

  Спутњик

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *