Атеисти и муслимани напали италијанску ТВ станицу зато што је водитељка носила КРСТ!

1

На удару жестоких критика нашла се италијанска телевизијска станица због тога што је спикерка у вестима носила бројаницу око врата, ово је увредило многе гледаоце, а изгледа највише муслимане и атеисте.

Марина Налесо, водитељка вести на италијанској телевизијској станице Тг1, носила је бројаницу око врата при чему се, током преноса,  на њеним грудима јасно истицао крст. Силвио Виале, левичарски политичар и убеђени атеист, описао је то као арогантно понашање.

„Вести ТГ-а су јавна, секуларна емисија, а не вести из Ватикана,“ изјавио је Виале.

На својој веб страници, Налесо је бранила свој „грех“ тврдећи да носи крст „из побожности“.

Новинарки Марини ово није први „религиозни испад“ јер је већ била критикована што је једном приликом  носила мали медаљон са сликама Христа и Богородице.

Упркос критикама, Налесо је ипак добила и подршку јавних личности попут Ђорђе Мелони, италијанске политичарке и вође странке Фратели д’Италиа.

„Дошли смо до тачке апсурда,“ написала је Мелони на страначкој Фејсбук страници. „Хришћанство је део наше културе и наше историје као Италијана и Европљана, чак и ако сте атеист или верујете у другу религију.“

„Коме год смета крст, смета му наш идентитет и такви би требали отићи негде друге,“ наставила је Мелони. „Велики део вредности наше цивилизације повезан је с тим крстом: симболом који за нас све представља богатство, које смо спремни поносно бранити. Браво Марина,“ довршила је Мелони.

Многи су истакли да кад би водитељка носила вео типичан за муслимане, уместо хришћанског симбола, либерали би одмах „скочили у обрану њеног имена и слободе изражавања.“

Неке земље на северу Европе, попут Норвешке, забраниле су ношење и истицање било каквих верских симбола на телевизији, но Италија засад нема таквих закона.

Newsitaliane, Il Giornale

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*