Ateisti i muslimani napali italijansku TV stanicu zato što je voditeljka nosila KRST!

1

Na udaru žestokih kritika našla se italijanska televizijska stanica zbog toga što je spikerka u vestima nosila brojanicu oko vrata, ovo je uvredilo mnoge gledaoce, a izgleda najviše muslimane i ateiste.

Marina Naleso, voditeljka vesti na italijanskoj televizijskoj stanice Tg1, nosila je brojanicu oko vrata pri čemu se, tokom prenosa,  na njenim grudima jasno isticao krst. Silvio Viale, levičarski političar i ubeđeni ateist, opisao je to kao arogantno ponašanje.

„Vesti TG-a su javna, sekularna emisija, a ne vesti iz Vatikana,“ izjavio je Viale.

Na svojoj veb stranici, Naleso je branila svoj „greh“ tvrdeći da nosi krst „iz pobožnosti“.

Novinarki Marini ovo nije prvi „religiozni ispad“ jer je već bila kritikovana što je jednom prilikom  nosila mali medaljon sa slikama Hrista i Bogorodice.

Uprkos kritikama, Naleso je ipak dobila i podršku javnih ličnosti poput Đorđe Meloni, italijanske političarke i vođe stranke Frateli d’Italia.

„Došli smo do tačke apsurda,“ napisala je Meloni na stranačkoj Fejsbuk stranici. „Hrišćanstvo je deo naše kulture i naše istorije kao Italijana i Evropljana, čak i ako ste ateist ili verujete u drugu religiju.“

„Kome god smeta krst, smeta mu naš identitet i takvi bi trebali otići negde druge,“ nastavila je Meloni. „Veliki deo vrednosti naše civilizacije povezan je s tim krstom: simbolom koji za nas sve predstavlja bogatstvo, koje smo spremni ponosno braniti. Bravo Marina,“ dovršila je Meloni.

Mnogi su istakli da kad bi voditeljka nosila veo tipičan za muslimane, umesto hrišćanskog simbola, liberali bi odmah „skočili u obranu njenog imena i slobode izražavanja.“

Neke zemlje na severu Evrope, poput Norveške, zabranile su nošenje i isticanje bilo kakvih verskih simbola na televiziji, no Italija zasad nema takvih zakona.

Newsitaliane, Il Giornale

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

*