Austrijski biskup: Islam nije miroljubiva vera!

0

Andreas Laun je podvukao da je potrebno borbenije hrišćanstvo koje može da se brani, u smislu da Hrišćani prestanu da ulepšavaju islam

Salcburški biskup Andreas Laun ocenio je danas da islam nije miroljubiva vera i da država treba da zaštiti sve muslimane koji žele da pređu na hrišćansku veru.

Laun je u intervjuu bečkom nedeljniku „Profil“ rekao da je terorističko ubistvo francuskog sveštenika u Parizu „ideološko slepilo u službi velike borbe između boga i
đavola“.

Laun kaže da „islam favorizuje“ terorizam time što Kuran ima delove u kojima se podržavaju takva dela, pa čak i preporučuju.

Atentati u Francuskoj, prema njegovim rečima, predstavljaju teret po odnos prema islamu.

Laun je podvukao da je potrebno borbenije hrišćanstvo koje moze da se brani, u smislu da Hrišćani prestanu da ulepšavaju islam, ili se ponašaju kao da je islam miroljubiva vera.

Austrijski biskup podvlači da se islam od samog početka „širio požarom i mačem“.
„Trebalo bi sve da učinimo da muslimane upoznamo sa Hristom i država bi trebalo da zaštiti one koji žele da postanu hrišćani“, smatra Laun ukazujući da i pored pretnji ubistvom mnogi muslimani prelaze na hrišćanstvo.

Laun je kazao da se slaže sa papa Franjom da je „svet u ratu“. „To je rat pre svega duhovn, ali loše misli slediće ubrzo i loše reči, a onda i loša dela i oružje“, upozorio je Laun.
Njuzvik

POSTAVI ODGOVOR

*